Радев към служебния кабинет: Поемате държавата в труден момент - инфлация, война и липса на газ

"На вас се пада отговорността да се справите с предизвикателства", заяви държавният глава

02.08.2022 | 12:07 Редактор: Искра Ангелова
Радев към служебния кабинет: Поемате държавата в труден момент - инфлация, война и липса на газ

Президентът Румен Радев представи състава на служебния кабинет.

"Това е четвъртото служебното правителство, което назначавам. На вас се пада отговорността да се справите с предизвикателства, които бяха спестени на предишните 3 служебни кабинета. Поемате отговорност за управлението на България в труден момент - вихреща се инфлация и обедняване, липса на газ за зимата, нормативен блокаж и разпадаща се нормативна мрежа, забуксувала съдебна реформа и важни дейности за пълноценната ни интеграция в ЕС", държавният глава.

"Пряко следствие на войната е глобалната енергийна криза. Тя ще изостри социалното напрежение с потенциал за нови политически кризи. Сигурност на доставките и цена на енергоносителите - това трябва да са двата приоритета, от които да се води правителството. Другата последица е производствената криза. Важен приоритет пред вас е да осигурите предвидимост и ясен хоризонт пред земеделските производители и овладяване на ръста на цените", допълни той.

Той подчерта, че обществото очаква да чуе цялата истина за автомагистрала "Хемус", ремонтите на язовирите и големите корупционни проекти.

"Убеден съм, че тежките проблеми, с които ще се сблъсквате от първия ден в управлението, ще отнемат цялото ви време, но трябва да разработите и други важни задачи, каза президентът и напомни за законите за плана за възстановяване", категоричен бе президентът.

"Управлението на страната в кризисна ситуация при големи обществени очаквания и нужди изисква компетентност, опит, отговорност, самообладание и диалогичност. Затова изборът ми за премиер се спря на Гълъб Донев", отсече Румен Радев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК