Хотел сложи безплатни чадъри на плаж в Несебър - туристите доволни, местните - не

От община Несебър заявиха, че не са давали разрешение за това

28.07.2022 | 19:40 Редактор: Теодора Патронова

Казус с незаконно поставени чадъри на малък плаж пред хотел. Сигнал за нарушението подадоха жители на Несебър. От хотела обясниха, че чадърите са безплатни и всеки може да ги ползва. От общината обаче направиха проверка. 

Малката ивица пясък се образува като се отдръпне морето. Плажът съществува като такъв само два месеца в годината.

"Това, което искахме, е да направим по-добри условията и поставихме чадъри и шезлонги да могат хората безплатно да го ползват, както са го ползвали до момента, обаче няма ненаказано добро", каза собственикът на хотела в Несебър Радостин Дачев.

"Те са предоставени от наша страна безвъзмездно, няма изпълняване на търговска дейност, те са и за несебърлии, и за чуждестранни туристи", посочи управителят на хотела в Несебър Марио Дачев.

Туристите са доволни, защото това са може би единствените безплатни чадъри по нашето море. Местните обаче недоволстват. Искат малкият плаж да остане девствен.

От община Несебър заявиха, че не са давали разрешение за поставяне на плажни чадъри и шезлонги. Днес беше извършена проверка.

"Написан е протокол за нарушение с предписание те да бъдат премахнати. Документацията е препратена до областна управа, за да направят замерване има ли го този плаж в техните документации, легитимен ли е или не", заяви кметът на Несебър Николай Димитров.

 Очаква се решение по казуса от областната управа, а собственикът на хотела твърди, че атаките срещу него са политически пиар.

Вижте повече в репортажа на  Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
концесионер
преди 1 година
Значи , аз ще плащам такса на държавата, "стимули" за общината, Доган и Боко, а той ще ми слага безплатни чадъри...ама я! Сигнализирай за неуместен коментар