Фандъкова: Няма да приема заплахи за спиране на газа за столичани

Тя призна, че задлъжнялостта на "Топлофикация" е над 328 млн. лв.

22.07.2022 | 14:54 Редактор: Петя Кръстева

В последните дни чухме безпрецедентни и недопустими изказвания на „Булгаргаз” и КЕВР за спиране на газоподаването на „Топлофикация София”. Подобно поведение от страна на държавни институции и компании е абсурдно. Това е откровено признание, че няма достатъчно договорени количества газ. И понеже няма такива, се вземат от най-голямата топлофикация. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция в общината.

Тя бе категорична, че няма да приеме заплахи за топлото на столичани.

"Разбирам безизходицата на правителството и на „Булгаргаз”, но да спреш газа на София, за да вземеш нейните количества е признание за абсолютен провал и безотговорност. Става дума за откровена манипулация и липса на договорени количества газ", повтори Фандъкова.

Тя призна, че разпространената в четвъртък информация, че задълженията на "Топлофикация София" са в размер на над 328 млн. лева, но съобщи, че в същото време дружеството има недовзет приход от 332 млн. лева и то след изплащане на компенсациите, които Министерство на енергетиката отпусна през последния отоплителен сезон.

Фандъкова подчерта, че КЕВР има решение от преди три седмици, с което признава, че държавата дължи на "Топлофикация" 332 млн. лева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
мафията
преди 1 година
1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 година
Малиииии- селяните по панелките без газ!?Я съм софиянец, бе - ми сега, да си ода на село ли? Сигнализирай за неуместен коментар