Въвеждат по-строги мерки от утре в още няколко области

Задължителни стават маските в болници и социални заведения

21.07.2022 | 18:42 Редактор: Петя Кръстева
Въвеждат по-строги мерки от утре в още няколко области

В 19 области в страната се наблюдава нарастване на интензивността в разпространението на Ковид-19 и увеличаване на заетостта на болничните легла от пациенти коронавирусна инфекция. Към 22 юли областите ще попадат в етап 1 от Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19.

Със заповед на директора на съответната регионална здравна инспекция се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на конкретната област, съобщиха от Министерството на здравеопазването. 

От 19 юли временни противоепидемични мерки действат на територията на областите София-град и Бургас, от 20 юли – в Софийска област, Добрич и Ямбол, а от 21 юли – в Габрово, Варна, Враца, Сливен и Силистра.

Новите 8 области, в които се въвеждат временни мерки от 22 юли, са Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково.

В посочените области е задължително носенето на защитна маска за лице в лечебни и здравни заведения, обекти за предоставяне на социални услуги, спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 метра, хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, а също и работа от разстояние, ако е възможно.  

Планирано е да се правят проверки в детските градини и социалните заведения с цел недопускане на граждани и деца със симптоми на Ковид-19. 

От 23 юли противоепидемични мерки ще бъдат въведени и на територията на област Ловеч.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Дали е вярно всичко това или е предварително планирано?! Сигнализирай за неуместен коментар