Високо напрежение: Ще се стигне ли до избор на нов председател на КЕВР?

Бившите партньори от ИТН признаха, че до избора на Станислав Тодоров се е стигнало след извиване на ръце

21.07.2022 | 17:36 Редактор: Ваня Кузманова

На висок тон опозицията прогнозира колапс в енергетиката след решението на Конституционния съд. Причината е, че липсата на председател застрашава механизма на ежемесечно определяне на цената на газа. 

"Аз призовавам със силата на вашето мнозинство да поканим веднага в зала министъра на енергетиката. Призовавам ви последните дни на 47-ото Народно събрание да внесете процедура по избор на нов председател на КЕВР. Ако не го разбирате и единствената ви реакция е да викате от втория ред - това означава, че наистина сте тотални аматьори, не пълни", заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.  

"Нарушихте правилника. Защо не поискахте времето за декларация, а някаква измислена процедура", каза зам.-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов.  

"Ето това е безочието на ГЕРБ, даже не се регистрирахте. Не сте в зала, а цял ден говорите за отговорност и държавническо поведение. Нарушавате закона, а след това твърдите, че ние нарушаваме закона", посочи депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев.  

Бившите партньори от "Има такъв народ" признаха, че до избора на Станислав Тодоров се е стигнало след извиване на ръце. 

"Когато заговорим за нарушение на закона, щети за бюджета, напомняйте на ГЕРБ, че има още един такъв случай за "Капитан Андреево", изтъкна депутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев. 

От ГЕРБ пожелаха масов отговор, но вместо думата получиха почивка. Скандалът продължи и между депутатските банки, а след това и от трибуната с нови призиви.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Твърди и точни закони са нужни...и има такива в белите европейски държави...не е нужно да се открива топлата вода. Сигнализирай за неуместен коментар