Затварят ТЕЦ "Брикел", ако продължи да нарушава екологичните норми

"Централата не работи по стандартите на българското и европейското законодателство", смята екоминистърът в оставка Борислав Сандов

21.07.2022 | 16:30 Редактор: Петя Кръстева
Затварят ТЕЦ

ТЕЦ "Брикел" не работи по стандартите на българското и европейското законодателство. Ако не се вземат мерки, от МОСВ ще бъдат принудени да издадат принудителна административна мярка за затваряне до отстраняване на всички нередности. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов. 

Той съобщи, че в момента текат проверки от две регионални инспекции по околната среда, Инспекцията по труда, "Пожарна безопасност" и Националния център за обществено здраве, след като се установи, че  количеството фини прахови частици в Гълъбово е надвишено между 20 и 30 пъти.

"Голяма част от тези проверки ще излязат с констатации за нарушения и ще последват действия. Установявали сме множество пъти такива нарушения – този път ще предприемем по-строги мерки, защото предписанията, които се дават, явно не се изпълняват", категоричен бе екоминистърът. 

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК