Петков е потресен от "Брикел", хотелиери настояват за парите за украинските бежанци

Беше поставен доклад към ДАНС, за да се види как Христо Ковачки е свързан с управлението на "Брикел", каза премиерът

20.07.2022 | 13:40 Редактор: Петя Кръстева

Обезпокоителни констатации направи премиерът в оставка Кирил Петков, след като вчера заедно с министъра на околната среда в оставка Борислав Сандов и представители на различни институции направиха изненадваща проверка на ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово. 

"Беше поставен доклад към ДАНС, за да се види как лицето Христо Ковачки е свързано с управлението на "Брикел". Нещата които установихме, ни потресоха. Серният диоксид беше 15 пъти над нормата. Екипът, който проверяваше, за 2 часа се почувства зле", коментира Петков. 

Междувременно собственици на хотели по Черноморието отново отправиха критики към кабинета "Петков" във връзка със забавените плащания за настаняване на украинските бежанци, търсещите закрила у нас. 

"Ако ги извадим тези хора, ще стане страшно! Обръщам се към държавата - моля ви, не би трябвало да моля държавата за собствените си пари, но ви моля, дайте ни ги", жалват се хотелиери от Бургас.

По думите им управляващите се правят на слепи и глухи. 

"Много чиновници са идвали в тези бази, разберете - не се прави така, не ни се подигравайте", категорични бяха те. 

Премиерът в оставка успокои собствениците на хотели и настанените украинските бежанци, че парите ще бъдат изплатени още днес. 

"Ще се приеме 80 млн. европейски средства да бъдат платени за украинските бежанци. Министерският съвет ще отпусне и 426 млн. лева на 194 общини", обобщи Петков. 

Вижте повече в репортажа на Петя Кертикова.

Снимка: Пресцентър на МС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ken
преди 1 година
Петков не е ли потресен, че хотелиерите не са получили парите си ? Сигнализирай за неуместен коментар