Отпадат месечните карти за една линия в градския транспорт в София

От групата на БСП настояха този вид превозен документ да остане

21.07.2022 | 15:14 Редактор: Ирена Бакърджиева
Отпадат месечните карти за една линия в градския транспорт в София

Месечните карти за една линия в градския транспорт в София ще отпаднат след 31 декември, решиха столичните общински съветници. Те приеха на редовното си заседание доклад на Наредба за изменение и допълнение на реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община.

От групата на БСП настояха този вид превозен документ да не отпада.

"Не може да наказваме столичани, чиито интереси сме длъжни да пазим. Оставете едномесечните карти за една линия. Настояваме картите отново да намерят място в приложение едно на наредбата", каза Иван Таков от БСП по повод на това, че този вид карта не е заложен в документа, пише dnes.bg.

Според Милка Христова от БСП с приемането на доклада ще бъде ощетена групата на пенсионерите, студентите и учениците. "Защо ще ги наказваме с непоискана услуга? Хайде да не ги караме да ползват нещо, от което нямат нужда и да ги караме да плащат за това", призова тя.

От доклада става ясно, че до края на годината ще бъдат въведени и годишни карти за ученици и студенти, чиито цени ще са на база 10-месечна такса, тоест ползвателите им ще имат два месеца безплатен превоз. "Това е важно, защото трябва в професионалния път да се създава навик за пътуване с градския транспорт", каза Борис Бонев от "Спаси София".

Ще бъде въведен и бял билет, който ще е безплатен при високи нива на замърсяване на въздуха.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК