Огромни са щетите след пожара в зеленчуковата борса край Пазарджик

Гъстият дим покри почти цялото село Огняново

19.07.2022 | 15:40 Редактор: Теодора Патронова

Локализиран е пожарът, който избухна снощи в зеленчуковата борса до с. Огняново край Пазарджик. Все още не са ясно откъде е тръгнал огънят. 

Зеленчуковата борса в Огняново пламва малко след 20:30 часа снощи. В потушаването на пламъците са се включили 6 противопожарни автомобила от Пазарджик и Пещера с общо 17 огнеборци. Помещенията са почти напълно унищожени. Повече от 3 часа огнеборци от област Пазарджик гасиха пожара.

"На този етап не бихме могли да се коментираме какъв е размерът на щетите и и евентуалната причина за възникването на пожара, тъй като разследването е в много начална фаза", коментира говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

А гъстият дим покри почти цялото село. От фирмата, стопанисваща тържището, съобщиха, че нанесените материални щети са огромни.

"Изключително бързо се е разпространил пожарът. Предприетите опити от колегите в администрацията и охраната да бъде загасен не са успешни. В цялата тази ситуация може да ни удовлетворява, че нямаме нито жертви, нито пострадали. Единствено материални щети", каза представителят на фирмата Димитър Загорски.

"Засегнатият район ще бъде изолиран. Борсата ще възстанови нормалното си работно време към 8 часа тази вечер, а входът ще бъде свободен за посетители и търговци за седмица напред", обясни представителят на фирмата Константин Коджабашев.

По първоначални данни пожарът е причинен от техническа неизправност.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК