Нинова към "Продължаваме промяната": Очакваме предложение за премиер

"Имаме сериозно намерение да направим редовен кабинет, а не да имитираме преговори", заяви тя

19.07.2022 | 10:29 Редактор: Искра Ангелова
Нинова към

Вие сте основният носител в правителството досега и би трябвало да останете такъв, ако сформираме кабинет. Очакваме от вас да ни предложите кандидат за министър-председател. С тези думи се обърна към "Продължаваме промяната" лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на преговорите за третия мандат. 

Нинова подчерта, че като мнозинство са свършили добри неща. И благодари за съвместната работа, след която правителството оставя страната във финансова стабилност, икономически растеж и силна социална политика, като отчете, че с близо 22 млрд. лв. са били подпомогнати домакинствата и социално слабите.

"Това не бива да ни успокоява, защото сме загрижени за следващите месеци. Те няма да бъдат леки, затова смятаме да положим усилия да има кабинет. Имаме сериозно желание да направим редовно правителство. Нямаме никакво намерение да имитираме преговори и да тупаме топката, очаквайки изборите", допълни тя.

"Работихме много конструктивно и в областта на социалната политика постигнахме много", заяви пък премиерът в оставка Кирил Петков.

"Въпреки големите кризи, привнесени отвън, ние успяхме да постигнем много за най-засегнатите хора. А също и в областта на икономиката. Имаме най-големия ръст в индустриалното производство в Европа и това е благодарение на съвместната ни работа. В този момент политическа криза не е нужна. 22 закона трябва да бъдат приети в следващите месеци и Планът за възстановяване трябва да напредне", поясни той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК