Сандов vs "Брикел": Не допуснаха министъра в оставка до централата

Това се вижда от включването му на живо в социалните мрежи

15.07.2022 | 21:54 Редактор: Ирена Бакърджиева

Министърът на околната среда и водите в оставка се озова в конфликт със служители на ТЕЦ "Брикел". Това се вижда от включване на живо в социалните мрежи на Борислав Сандов, който се опита да влезе в предприятието край Гълъбово.

На кадрите се вижда гъст дим, който излиза от комина на централата, а Сандов коментира, че това не би следвало да се случва след направения планов ремонт. Той се опита да обясни, че става дума за нарушение на Закона за опазване на околната среда. Отсреща обаче получи напомняне, че се опитва да влезе в частна собственост, за което е необходимо разрешително.

В края на миналата година екоминистерството беше осъдено окончателно да плати на ТЕЦ "Брикел" обезщетение от 25 млн. лв. заради отказа на ведомството през 2012 г. да предостави на дружеството безплатни квоти за емисии на парникови газове.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Нещо му е къса паметта на Сандов.Когато хиляда човека от Брикел го чакаха пред министерството да слезе и да обясни защо затваря,което не е отварял.Наглостна му беше безпардонна като извика 6 кордона полицаи да го пазят.Сега нахлува като у дома сив частна собственост.Кой си ти бе ,бай ***? Сигнализирай за неуместен коментар