СЗБ и БАЗ: Правителството предвижда затваряне на бизнеси

Ще бойкотираме всички неадекватни действия, предупредиха ресторантьорите

15.07.2022 | 14:54 Редактор: Тодор Петров
СЗБ и БАЗ: Правителството предвижда затваряне на бизнеси

"От вчера българският бизнес и в частност нашият бранш търсят отговор на въпроса: Ще има ли ограничения в капацитета и затваряне на обекти при нова вълна от Ковид-19. И въпреки уверенията на отговорните институции, че няма да има, истината се оказва друга – ще има!", се казва в позиция на СЗБ и БАЗ.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричното си становище, че настоящото правителство няма моралното право да налага каквито и да е ограничителни мерки, касаещи бранша. 

"Година и половина вариации на сегашните управляващи системно и целенасочено убиват българския туризъм, а сега отново поставиха този сектор на първа линия при уж борбата им с Ковид-19. Този път няма да стане! Не си мръднахте пръста да се подготвите за нова среща с вируса и отново се каните да затваряте, въпреки че твърдите друго", подчертават ресторантьорите.

"Заявяваме категоричното си намерение да бойкотираме всички неадекватни действия на българското правителство, касаещи ограничение и затваряне на нашия сектор", предупреждават от СЗБ и БАЗ. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК