Удари последният парламентарен звънец за Виктория Василева, изпратиха я с аплодисменти

"Винаги съм се ръководила от убеждението си, че политика се прави с ум и сърце", заяви тя

13.07.2022 | 17:53 Редактор: Искра Ангелова

Заместник-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Виктория Василева напусна предсрочно парламента. Василева подаде оставката си преди една седмица, а днес парламентът я гласува. Тя подчерта, че е взела решението сама.

Парламентарният звънец тази сряда се оказа последен за депутата от "Има такъв народ" Виктория Василева. Минути след него последваха признания от трибуната.

"Винаги съм се ръководила от убеждението си, че политика се прави с ум и сърце, а не с лакти, зъби и нокти. Ако липсата на ум може да бъде компенсирана по един или друг начин, то липсата на сърце - никога. Днес не ви казвам "сбогом", защото казвам "сбогом" единствено и само на собствените си илюзии. Благодаря ви", заяви тя.

И откровенията продължиха. Колегите ѝ от ИТН изказаха благодарност за съвместната работа.

"Постъпва достойно, защото напусна Народното събрание, за разлика от едни други, които постъпиха не толкова мъжки, колкото постъпва тя", каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

В нетрадиционен дух от трибуната последваха подкрепа и добри думи и от останалите партии.

"Работехме в три бурни парламента. Минахме през огън и лед с нея. С нея винаги можеше да се разговаря с елементи и разум. Няма да скучае без нас", допълни съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Думата ѝ не ставаше на две. Тя е от хората, които имаха и сърце, и разум. Българската политика има нужда от хора, като нея", категоричен бе Кристиян Вигенин от БСП.

"За мен беше чест да работим заедно. Благодаря ви. На добър път", коментира народният представител от "Продължаваме промяната" Борислав Антонов.

И опозицията благодари и се върна в спомените си преди години.

"Искам да ви поздравя за това, че напускате групата и парламента, защото не желаете да злоупотребяват с доверието на вашите избиратели", подчерта Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Помня работата ѝ от времето, когато някои от вас са били в детската градина. Изказвам удовлетворение. Благодаря за конструктивната работа. Съжалявам, че парламентаризмът губи един добър парламентарист", сподели Йордан Цонев от ДПС.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК