Арестант е с разбит череп, губи 2 л кръв, полицаи твърдят, че се е ударил няколко пъти в масата

Близки на пострадалия са убедени, че става въпрос за полицейско насилие

11.07.2022 | 18:56 Редактор: Елеонора Танева

Близки на тежко пострадал мъж твърдят, че той е жертва на полицейско насилие. А от полицията твърдят, че мъжът се е ударил няколко пъти в маса. Лекарите, обаче не се ангажираха да коментират причината за получените травми.

Двама мъже се озовали в полицейското управление в Берковица заради видимо нетрезвото си състояние. В раницата на 42-годишният Зоран са открити около 2 гр наркотици. Той ударил един от полицаите в лицето и ръката. Заради нападението над полицай е задържан в ареста за 24 часа. През нощта мъжът станал от леглото и паднал няколко пъти върху масата в ареста. Арестуваният получил множество травми и незабавно бил откаран в МБАЛ Монтана.

"В 6:00 часа е прието момчето, с черепно-мозъчна травма, с разкъсно-нараняване на лицето и с гръдна травма, с кръвоизлив в гръдния кош. Кръвоизливът е доста сериозен, около два литра. Опериран е по спешност. Доста тежко му беше състоянието. В момента е в отделение по реанимация. Състоянието му е добро и се надявам до един - два дни да го изведем в отделението", уточни началникът на хирургията в МБАЛ Монтана д-р Красимир Каменов.

От болницата не пожелаха да коментират как са получени травмите.

"Не мога да дам отговор на този въпрос. Дали е паднал, дали е бит, дали е катастрофирал, ние сме длъжни да го приемем, да спасим живота му", каза медикът.

Близките на пострадалия твърдят, че травмите са от полицейско насилие.

"Погледнете за какво става въпрос. Полицията казва, че това са наранявания от множество падания върху маса, която няма никаква работа в ареста. Това е абсурдно. Получава припадъци и гърчове. Всички лекари, и в Спешно отделение твърдят, че и при най-тежките катастрофи не са виждали такива наранявания", заяви братът на пострадалия Добромир Никифоров.

Близките недоумяват защо не е назначена съдебно-медицинска експертиза на пострадалия и поискаха вътрешният министър в оставка да назначи проверка по случая в РУ Берковица.

От полицията отказват да коментират случая. Образувани са две досъдебни производства - за причиняване на телесна повреда на полицейски служител и за притежание на наркотични вещества. Районната прокуратура в Монтана също отказа коментар. Но предстои проверка от Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК