Василев: Не можем да работим с този състав на ГЕРБ, преди да се извинят

Вицепремиерът в оставка очаква законодателен маратон между връчването на втория и третия мандат

09.07.2022 | 16:05 Редактор: Елеонора Танева
Василев: Не можем да работим с този състав на ГЕРБ, преди да се извинят

През последните 12 г. управление ГЕРБ  доведоха страната до най-голямата разлика между бедни и богати в ЕС. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев, който е на посещение в родопското село Баните. 

"С ГЕРБ в този състав, с тези хора вътре, преди те да са се извинили на българския народ за всичко, което са причинили през последните 12 г., мисля, че не можем да работим", каза Василев.

Той обяви още, че трябва да се използва парламентарното време между връчването на втория и третия мандат за приемане на важни закони.

"Четири от законопроектите вече са в парламента, един от тях е законопроектът за КПКОНПИ, който е по Плана за възстановяване и устойчивост. Още 13 законопроекта са или в Министерския съвет, или в последна фаза на обществено обсъждане. Така че те също вероятно биха могли да влязат в парламента в този период", добави той, цитиран от "24 часа".

Вицепремиерът и депутати от "Продължаваме Промяната" участват в провеждащата се в Баните дискусия, свързана с развитието на планинския регион.

"Изключително важно е в тежките и трудни региони, в които има сложни проблеми, да се разработи много детайлен план. Общи приказки няма да решат проблемите", каза Василев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК