Василев: Събрахме недостатъчните 117 депутати, няма да подкрепим мандат на ИТН

Надявам се при следващи избори оставащите 4 народни представители да бъдат избрани от народа, каза номинираният за премиер

08.07.2022 | 16:16 Редактор: Елеонора Танева

"Продължаваме промяната" е успяла да събере 117 депутати и това обезсмисля опит за съставяне на правителство с връчения от Румен Радев проучвателен мандат. Това стана ясно от думите на номинирания за премиер Асен Василев.

"Надявам се при следващи избори оставащите 4 народни представители да бъдат избрани от народа и да успеем да реализираме тези си намерения. Да няма корупция и това, което се случва последните 15 г. - разширяването на ножицата между бедни и богати, да започне да се обръща. Средствата да отиват при хората, а не при няколко избрани фирми, които да ги използват да подкупват политическата класа", коментира Василев.

Според него е имало желание вместо да се увеличат пенсиите и социалните разходи, "парите да отидат в едни 8 фирми, които са ги получавали през последните години". Василев беше категоричен, че "Продължаваме промяната" няма да преговаря с ИТН, ако партията на Трифонов получи третия мандат от Радев.

"Да не се занимаваме с хипотези. Ние имаме ясна програма, която смятаме, че трябва да бъде реализирана. Айнщайн има една хубава мисъл - "Да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат е форма на лудост". Българският народен го е казал по-хубаво - Само глупаци настъпват една и съща мотика 2 пъти", метафорично обясни Василев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК