Тошко Йорданов: Лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво

Георги Михайлов от БСП сравни Любомир Каримански с леля Поли от "Том Сойер"

06.07.2022 | 10:50 Редактор: Петя Кръстева
Тошко Йорданов: Лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво

Лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво. Излизат добре костюмирани хора на тази трибуна и лъжат нагло, гледайки в очите всички, лъжейки българските граждани. Пример е БСП за Закона за личната помощ - едно се говори, друго се върши. Отвратителна лъжа. "Продължаваме промяната", вашият лидер се скъсва да звъни на хората от нашата парламентарна група, да се обажда на роднините им, да им предлага постове и вие смятате това за нормално? Това е висша форма на гнусотия и лицемерие. Това заяви председателят на ПП на "Има такъв народ" Тошко Йорданов от парламентарната трибуна след спор между съпартиеца му Любомир Каримански и Георги Михайлов от БСП. 

Депутатите се скараха за седмичната програма на парламента. От ИТН настояваха като точка да бъдат включени поправките в Закона за личната помощ, които предвиждат по-добри условия на механизма за предоставяне на държавна грижа към хората с увреждания у нас. Предложението не беше прието, тъй като БСП не го подкрепиха.

Депутатът Любомир Каримански нападна социалистите, коментирайки, че е много странно колегите му от БСП да не са загрижени точно за този закон. 

"Би трябвало да ви е срам от това", изригна той.

Георги Михайлов от БСП репликира бившия кандидат за гуверньор на Българската народна банка и обясни, че предложението му не отговаря на никакви изисквания, предаде БНР.

"Много ви моля, господин председател, в духа на парламентаризма да не позволявате на колеги да се изживяват като леля Поли в "Том Сойер" тука и да кадят тамян на своите колеги от парламентарна зала, много е грозно. Толкова е некрасиво тук да излезеш и да се развикаш от трибуната: "Как не ви е срам". Мен ми е неудобно на колега като Каримански да му правя забележки по този повод чрез Вас", каза той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

С какво са свързани най-големите ви притеснения в близко бъдеще?

С политическата криза в страната и задаващите се нови предсрочни избори.
16%
С войната в Украйна и евентуалното въвличане на други държави в конфликта.
27%
Със задаващата се лятна Ковид вълна и новите варианти на вируса.
4%
С галопиращите цени на стоките и услугите в България.
52%
С разрастващата се епидемия от маймунска шарка.
1%
Общо 4317 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook  ТУК