Представят програмата на кабинета "Василев", работи се по състава на МС

Депутатите обсъждат промените в Изборния кодекс

06.07.2022 | 07:15 Редактор: Петя Кръстева
Представят програмата на кабинета

Започва работата на експертните групи по състава и структурата на Министерски съвет с премиер Асен Василев. Очаква се днес да бъде представена програмата за управление на бъдещия кабинет. 

Същевременно продължава търсенето на подкрепа за сформирането на ново правителство. Няколко дни "Продължаваме промяната" и партньорите им работиха по управленска програма. Какво точно залагат в нея коалиционните партньори като приоритети за страната ни през следващите 6 месеца, това трябва да стане ясно тази сряда. 

Приоритет номер едно ще са няколко законопроекта и преструктурирането на Антикорупционната комисия, която от месеци е без председател. От "Продължаваме промяната" предложиха тя да бъде оглавена от Бойко Рашков. Предстои да бъдат гласувани и законови промени, за да се осъществят реформите по Плана за възстановяване и устойчивост, по който страната очаква близо 12 милиарда лева от Европа. 

А промените в Изборния кодекс ще обсъждат депутатите днес. Проектопредложенията са по настояване на БСП и от ГЕРБ. С тях всеки ще има правото да избира как да даде своя глас – с машина или с хартиена бюлетина. Левицата мотивира предложението си със спада на избирателната активност, който отдава на въведения преди година изцяло машинен вот в секциите с над 300 избиратели.

С какво са свързани най-големите ви притеснения в близко бъдеще?

С политическата криза в страната и задаващите се нови предсрочни избори.
16%
С войната в Украйна и евентуалното въвличане на други държави в конфликта.
27%
Със задаващата се лятна Ковид вълна и новите варианти на вируса.
4%
С галопиращите цени на стоките и услугите в България.
52%
С разрастващата се епидемия от маймунска шарка.
1%
Общо 4317 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК