Борисов: Кабинет с премиер Асен Василев е възможен, но е обречен на провал

Те знаят какво ще се случи при едни избори, затова панически бягат, коментира лидерът на ГЕРБ

05.07.2022 | 16:36 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Кабинет с премиер Асен Василев е възможен, но е обречен на провал

Напълно е възможно да се стигне до нов кабинет с премиер Асен Василев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, но прогнозира неговия бъдещ провал.

Пред кметове и общински съветници в Нова Загора, където партия ГЕРБ спечели частичния вот, Борисов отново обвини управляващите в безпринципност при съставяне на ново правителство.

"Ами, при толкова много пари и корупция може и да съставят, и това ще бъде агония. За нас е най-добре да съставят правителство, защото те ще се провалят и се провалят във всичко. Те знаят какво ще се случи при едни избори. И затова панически бягат", коментира Борисов

Той отправи остри критики към властта заради замразени, по думите му, инфраструктурни проекти в цялата страна:

"Обещаха преди година и половина по четири магистрали, по три моста, по пет тунела три тунела ли, какви ли лъжи, измами,… къщичка за птичка няма построена. Една дупка на "Тракия" няма изкърпена. Една мантинела няма сменена. Година и половина застой, пълен!", посочи лидерът на ГЕРБ, цитиран от БНР.

Борисов заяви, че ГЕРБ-СДС отново ще внесе в парламента промените в Изборния кодекс, за да може всеки избирател да има право да решава как да гласува - с машина или с хартиената бюлетина. По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството в некадърност и безотговорност заради загубата на средства по Плана за възстановяване.

Същевременно от Министерството на финансите, оглавявано от Асен Василев, потвърдиха за намалението на парите по плава, като излязоха с позиция, че сумата от 580 милиона евро е отнета от Плана заради правна рамка, подписана от кабинета на Борисов.

С какво са свързани най-големите ви притеснения в близко бъдеще?

С политическата криза в страната и задаващите се нови предсрочни избори.
16%
С войната в Украйна и евентуалното въвличане на други държави в конфликта.
27%
Със задаващата се лятна Ковид вълна и новите варианти на вируса.
4%
С галопиращите цени на стоките и услугите в България.
52%
С разрастващата се епидемия от маймунска шарка.
1%
Общо 4317 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК