Атанасова: Дори Асен Василев да формира кабинет, правителството ще бъде нестабилно

Тя изтъкна, че отговорността за дипломатическия скандал с Русия е изцяло на Петков

01.07.2022 | 15:18 Редактор: Теодора Патронова
Атанасова: Дори Асен Василев да формира кабинет, правителството ще бъде нестабилно

Отговорността за дипломатическия скандал с Руската федерация е изцяло на премиера в оставка Кирил Петков. Това заяви лидерът на парламентарната група ГЕРБ Десислава Атанасова по повод решението на руския посланик Елеонора Митрофанова да предложи закриване на посолството на Русия в България.

"Цялата отговорност за всичко, което се случи, е на Кирил Петков. Но всичко, което се случи през последните 24 часа, и цялата информация, която придоби целият Председателски съвет, говори само за едно - тотална неспособност на Кирил Петков и правителството му да управлява тази държава", изтъкна лидерът на парламентарната група ГЕРБ, цитиран от БНР.

Атанасова каза още, че дори "Продължаваме промяната" да събере 121 народни представители и формира втори кабинет с премиер Асен Василев, правителството им ще бъде нестабилно и вероятно няма да издържи нов вот на недоверие.

"Ако по някаква случайност или за най-различни "трансфери" на най-различна цена се сформира нещо, то нито ще е дълготрайно, нито би издържало следващ вот на недоверие. А поводи и за напред, според мен, ще има", поясни тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК