Костадинов: Този парламент е изчерпан, няма да преговаряме с никоя политическа сила

"Колкото по-бързо са предсрочните избори, толкова по-добре", посочи лидерът на "Възраждане"

28.06.2022 | 11:50 Редактор: Ваня Кузманова

Представители на "Възраждане" се явиха на консултации при президента Румен Радев.

"Провеждаме консултации съгласно изискванията на Конституцията за съставяне на правителство. Това е много трудна и отговорна задача, защото се извършва по време на каскада от кризи. Тази задача изисква тяхното решаване и в същото време изисква усилия от страна на политическите партии и народните представители за търсене на условия и възможности за създаване на ново управленско мнозинство", заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с представителите на "Възраждане".

"Проблемите пред страната могат да бъдат решени от тези политически сили, които носят доверието на гражданите", подчерта държавният глава и посочи, че "Възраждане" е характерна с ярките си позиции по редица обществени теми и затова за обществото е важно да знае подхода, който предлагат от партията, за излизане от политическата криза. 

"Начинът за преодоляване на тази криза, причинена от действията и бездействията на сегашния кабинет, са предсрочните избори. Ние смятаме, че този парламент е напълно изчерпан. Не бихме могли да говорим, с която и да е политическа сила, особено след гласуването на казуса РСМ миналата седмица, където се очертаха не червени линии, а буквално камиони, е провеждането на предсрочни избори като референдум за бъдещето на България оттук насетне. Защото обществените нагласи не са като преди 6-7 месеца, ситуацията е динамична не само у нас, но и по света. Нека за пореден път отидем на изпит за доверие. Колкото по-бързо са предсрочните избори, толкова по-добре", посочи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.  

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК