"Има такъв народ" поиска от Радев: Разсекретете доклада на КСНС за РСМ

"Не искам да се компрометира свободата на изразяване при следващите КСНС", отговори президентът

28.06.2022 | 09:29 Редактор: Ваня Кузманова

Представители на "Има такъв народ" се явиха за консултации при президента Румен Радев.

"Сложна ще бъде ситуацията, в която ще се намира българският парламент през следващия месец. От една страна са необходими усилия на народните представители и партиите за съставяне на правителство, от друга страна са необходими неотложни действия за приемането на бюджета, приемането на важни закони, от които зависи изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост", заяви Радев в началото на консултациите с ИТН.

"Ясно е, че живеем в каскада от кризи, от друга страна. За нас е удовлетворяващо, че в такъв момент президентската институция постъпва отговорно и с ясното съзнание за възможността си. Благодаря за оценката, че сме последователни, защото в българския политически живот почтеността не е на почит. На почит е лицемерието и смяната на мнението спрямо това накъде ще задуха политическият вятър. Ще ползвам малко нагло ситуацията да Ви помоля да разсекретите онзи КСНС, за да се види кой лъже. Лицемерието и лъжата са начин за общуване в българската политика. На КСНС не се каза нищо важно, но покрай него се изказаха много лъжи", посочи Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

По думите му те осъзнават кризите и ще направят всичко по силите си, когато бъдат поканени на преговори с другите партии, да отидат, но не на всяка цена.

"Добре е да се знае истината, но аз държа всеки един човек в този съвет да може да изкаже свободно своето мнение. Разсекретил съм стенограми за КТБ, едва след като изпратих искане до всеки да каже дали е съгласен. Не искам да се компрометира свободата на изразяване при следващите КСНС. Големият грях по отношение на българската политическа класа е, че забравиха македонските българи", отговори президентът Радев. 

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК