Денков: Средните резултати от изпитите след 7 клас са съпоставими с миналогодишните

"Аз самият попаднах на учебници, в които се затрудних какво пише", заяви министърът

24.06.2022 | 21:55 Редактор: Ваня Кузманова

Близо 30% от седмокласниците, явили се на националното външно оценяване по български език и литература, не разбират текста, който четат. А 40% имат затруднения да разберат внушенията на отделни цитати. 

Половината от децата се затрудняват да извличат информация от таблица и диаграма. Това показва анализът на резултатите от матурите след 7 клас. Министерството на образованието и науката обяви резултатите от изпитите. 

Според министъра на образованието в оставка средните резултати от изпитите са съпоставими с миналогодишните.

"Виждам, че хората се вторачват. Две точки нагоре или надолу, това няма толкова голямо значение. Трябва да видим какви трябва да бъдат конкретните промени, за да могат ученици и учители да знаят, че това, което се учи, е съобразено с възрастта на децата. Аз самият попаднах на учебници, в които се затрудних какво пише, нищо, че съм академик, та какво остава за един нормален родител", заяви министърът на образованието в оставка акад. Николай Денков. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


1
0 rate up comment rate down comment 0
мнение
преди 1 година
Г-н академик, може би сте добър учен, но за министър на образованието не ставате! Опитвате се да правите ненужни промени, а необходимите си остават. Сигнализирай за неуместен коментар