"Икономика на страха": ВУЗФ със специална конференция по повод 20-ата си годишнина

Форумът събра преподаватели, бизнес лидери, водещи икономисти и експерти

23.06.2022 | 19:23 Редактор: Здравко Черкезов

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира специална конференция по повод своята 20-ата годишнина. Форумът събра преподаватели, бизнес лидери, водещи икономисти и експерти.

За две десетилетия ВУЗФ успя да се превърне в едно от най-престижните училища за финанси в страната. Негов хоноруван преподавател е бил и председателят на Сметната палата в България – Цветан Цветков, под чиито патронаж се проведе днешната конференция. 

"Училището се нареди, заедно с другите 3 висши икономически университети, в групата, която възпитават и обучават достойни икономически кадри, които се реализират успешно в корпоративния и публичния сектор", коментира Цветков.

Висшето училище се стреми да подготвя висококвалифицирани специалисти в съответствие с потребностите на съвременната практика. ВУЗФ има сключени договори за сътрудничество с водещи компании в страната и предлага възможности за започване на работа по време на обучението. 

"Сътрудничеството е главно в подготовка на кадри, стажанти, стажове.... на наши студенти", посочи доц. д-р Григорий Вазов, ректор емеритус на ВУЗФ.

За високото качество на обучение важен принос имат преподавателите във ВУЗФ, които са изтъкнати учени с богат педагогически и практически опит, настоящи и бивши ръководители на държавни институции. А целта на ръководството е ясна:

"В следващите 20 години университета да бъде във всички челни класации в Европа", заяви доц. д-р Вазов. 

Около 90% от завършилите висшето училище започват работа по придобитата специалност в банки, застрахователни, осигурителни и търговски дружества. 

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК