fallback

Радостин Василев: Не съм канен от "Продължаваме промяната", няма да правя партия

Той се надява следващият спортен министър да продължи антикорупционната политика

22.06.2022 | 21:23 Автор: Искра Ангелова

Спекулации са твърденията, че ще правя партия. Не съм канен да съм част от бъдещите листи на "Продължаваме промяната". Това заяви в парламентарните кулоари министърът на спорта в оставка Радостин Василев след края на вота.

Той не е мислил колко дълго ще оцелее правителството, но не е очаквал, че в такъв момент държавата ще бъде вкарана в хаос, и то от "Има такъв народ".

На въпрос дали очаква досега управлявалото мнозинство да намери така необходимите му 6 гласа, за да състави нов кабинет, той призова да се замислят дали си струва, пише "24 часа".

"Трябва да се замислим искаме ли тези хора да управляват един бъдеш парламент. Тези, които днес гласуваха срещу правителството, да ти правят мнозинство. Това е твърде рисково", подчерта Василев. 

По думите му само онези, които са напуснали навреме, били хората със смелостта. Той обаче бил сигурен, че 19-те, останали в ИТН, няма да си променят мнението.

Василев се надява следващият спортен министър да завърши двата големи инфраструктурни спортни проекта - "Червено знаме" и в Плевен, както и още 10-15 по-малки. Очаква довършване на реформата в спортното законодателство и продължаване на антикорупционната политика.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback