В Димитровград дишат серен диоксид 3 пъти над нормата

От РИОСВ – Хасково извършват непрекъснати проверки

21.06.2022 | 18:24 Редактор: Тодор Петров

Серен диоксид 3 пъти над нормата е регистриран във въздуха в Димитровград. Завишените норми са засечени около 18 часа вчера от трите измервателни станции в района. 

От Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково веднага са предприели проверка. Няколко часа след регистрираното замърсяване на въздуха екип е влязъл в ТЕЦ-а, за да провери работата на съоръженията. Според показателите на предприятието всичко е било в норма. 

През април работата на ТЕЦ-а беше спряна от ековластите принудително. Преди седмица след решение на ВАС топлоцентралата отново започна работа.

"Искам да подчертая, че това завишение беше вечерта, екипът е влязъл още по-късно. Час след замерването. Беше сумрак и не се виждаха замърсяванията във въздуха, неорганизирани емисии. Това нещо сме го констатирали предните дни. Ние получаваме всеки ден десетки сигнали за усещане на миризма и прах във въздуха. В светлата част на деня отново се виждат неорганизирани емисии", каза Наталия Пачеманова – директор на РИОСВ – Хасково. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК