Столичната община предложи нови цени на билетите и картите за градския транспорт

С новите е-билети ще може да се комбинира пътуване с автобус, трамвай, тролейбус и метро

21.06.2022 | 08:33 Редактор: Ваня Кузманова
Столичната община предложи нови цени на билетите и картите за градския транспорт

Столичната община предложи нови тарифи на билетите и картите за градския транспорт в София. Предложението е публикувано за обществено обсъждане в Sofia.bg. До 17 юли всеки може да предлага най-различни решения и поправки на предложението на СО.

След приемането на промените в ресорната наредба, което се очаква да стане след лятната ваканция на Столичния общински съвет, Центърът за градска мобилност ще започне да продава билети за време на електронен носител. Те ще заменят хартиения билет, който ще се продава само в редки случаи, пише БГНЕС. 

С новите е-билети ще може да се комбинира пътуване с автобус, трамвай, тролейбус и метро. По-краткосрочният билет ще струва колкото сегашния хартиен талон - 1,60 лв., и ще е с валидност 30 минути. С този билет пътникът ще може да се вози и на друго превозно средство след изтичането на половин час, ако регистрацията в него е направена до 29-ата минута. 

Другият билет за време ще е валиден 60 минути и ще струва 2,20 лв. С него също ще може да се пътува повече от веднъж, ако регистрацията е до 59-ата минута. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
Цвятко Коцев
преди 3 месеца
И къде е това обсъждане? Дайте линк Сигнализирай за неуместен коментар