Велосипедист е с тежки травми след сблъсък с мотор в София

Мотористът е актьорът Радо Андреев

20.06.2022 | 12:39 Редактор: Ваня Кузманова

31-годишен велосипедист е с множество травми по главата и със счупен крак след сблъсък с моторист. Инцидентът е станал тази сутрин на ул. "Раковски" в района на Първа градска болница. Веднага на място пристигат две линейки и полицейски екипи. 

"Бяхме вътре с колегите и се чу силен трясък, след който ние излязохме отвън и видяхме шофьора на мотора и неговата приятелка, и колоездача, който лежеше на пътя. Само мотористът беше в добро състояние. Момичето имаше рана на крака, доколкото видях. Колоездачът беше в по-лошо състояние", разказа свидетел.  

Мотористът е актьорът Радо Андреев, който пътува заедно с приятелка, която има разкъсно-контузна рана на крака. По думите му велосипедистът изскочил на пътя внезапно, без да се огледа. Андреев не пожела да застане пред нашата камера. Щети са нанесени и на две паркирани наблизо коли. 

А жителите в района се оплакват от постоянния шум и високите скорости, които развиват редовно мотористи. 

"Терор в града е с тези мотори и не знам защо държавата не вземе мерки. Тук е Ад през нощта, гърмят с 200 децибела със 100 км/ч. във всички посоки. Никой не иска да се занимава с този проблем. Просто събират труповете", алармира Ангел Николов. 

Жената и велосипедистът са откарани в "Пирогов". Движението в района беше затруднено в продължение на часове, а пътни полицаи регулираха трафика.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК