Физически сблъсък в НС, от ДПС скочиха на Настимир Ананиев

До напрежението се стигна след остро изказване на Костадин Костадинов

17.06.2022 | 09:24 Редактор: Тодор Петров
Физически сблъсък в НС, от ДПС скочиха на Настимир Ананиев

Пореден физически сблъсък в парламента тази сутрин. Той се случи минути след началото на пленарното заседание.

Стигна се до напрежение между депутати от ДПС, в частност Хамид Хамид, и Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" след декларация, която лидерът на "Възраждане "Костадин Костадинов изчете от парламентарната трибуна.

"Нека да не допуснем тази фашистка измет да ни съсипе. Призовавам всички да дойдат на вота", настоя Костадинов. Последва остър отговор от Явор Божанков от БСП, който допълнително разпали страстите в НС.

Настимир Ананиев бе блъснат от Хамид и залитна към една от депутатските банки. Временният председател на НС Мирослав Иванов даде 20-минутна почивка, за да бъдат успокоени страстите. Ще бъдат прегледани видеозаписи от камерите в пленарната зала.

А Мирослав Иванов обяви, че няма да се възползва от 14-дневния срок до избора на нов постоянен председател на парламента и още следващата седмица ще внесе точката за гласуване в НС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 3
продажници
преди 1 година
Партията на Предателите здраво е захапала кокала и не желае да го пуска! Тия 9 милиарда, които си раздадоха като бонуси в края на годината, много им се усладиха... А сега се чакат и нови европейски милиарди... Сигнализирай за неуместен коментар