Слънчев четвъртък с максимални температури до 31 градуса

Валежи се очакват чак в събота

16.06.2022 | 07:30 Редактор: Здравко Черкезов

Четвъртъкът ще започне с минимални температури в страната от 12 до 16 градуса, по високите западните полета до 10-11 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево времето. Следобед над планините и в южните райони ще се развива купеста облачност, като валежи не се очакват. 

Вятърът ще бъде слаб от североизток. Максималните температури в населените места ще са от 26 до 31 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.  

Над морето облачността ще бъде разкъсана, повече следобед над северното ни крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 24-25 градуса. Морската вода е с температура от 22 градуса по северното крайбрежие до 25 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра.

Над планините следобед ще има разкъсана облачност. Ще прегърми с по-съществени валежи над Рила и над Централна Стара планина. Вятърът по високите части, над 220 0м височина, ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 25 км/ч. 

В петък ще бъде предимно слънчево и горещо. Следобедни разхлаждащи дъждове се очакват над планините от югозападните райони. В събота от запад се задават дъждовни облаци, с повече очаквани валежи над западната половина от страната. В неделя ще има повече слънце и чувствително повишение на температурите. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК