Невиждал ремонт път до Костенец троши коли и застрашава животи

В района на проблемния участък дори няма обхват на телефоните, липсват мантинели и маркировка

10.06.2022 | 19:02 Редактор: Тодор Петров

Жители на Костенец са в протестна готовност заради лошото състояние на пътя, който води до автомагистрала "Тракия". Участъкът е натоварен и по чудо досега не се е стигало до тежки пътни инциденти, разказват местните.

Участъкът обаче е осеян с дупки, а ремонтите по колите на хората са ежедневие. Липсват мантинели и маркировка.  

"Шарнири, накрайници, амортисьори сега трябва да се сменям. Даже съм идвал през нощта да помагам - пукане на гуми, къртене на джанти. Най-редовно е това. Имаме вече ремонтирани доста щети по колите", оплакват се шофьори. 

В района на проблемния участък няма и обхват на телефоните. Така веднъж Стоян Борисов тръгва да търси свои приятели, които чакал на гости.

"Закъсняха с един час. Взех един автомобил да отида да видя за какво става въпрос. Двата автомобила бяха спукали две гуми и две джанти", разказа мъжът. 

Пътят е на повече от 40 години и никога не е ремонтиран цялостно. Той е част от републиканската пътна мрежа. От община Костенец неведнъж са сигнализирали АПИ. 

"Това е почти престъпление от органите, които отговарят за този път, защото дупките са огромни", посочи председателят на общинския съвет в Костенец Иван Банчев.

За Bulgaria ON AIR от АПИ отговориха, че следващата седмица започват изкърпване на пътя Костенец-Момин проход. Предстои обявяване на обществена поръчка и избор на изпълнител за основен ремонт на участъка. Това ще се случи догодина.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
6 rate up comment rate down comment 0
Антоанета К.
преди 1 година
Имам вила в района и често минавам през лунния пейзаж. Но за сметка на това патрулка за проверка на винетки редовно седи там. А дали хората ще се пребият си е техен проблем, парите да се приберат е важно!!! Сигнализирай за неуместен коментар