ИТН vs "Продължаваме промяната": "Купувал" ли е депутати Кирил Петков?

"Премиерът е Татяна Дончева в панталон", заяви Тошко Йорданов

10.06.2022 | 13:35 Редактор: Искра Ангелова

След излизането на "Има такъв народ" от управляващата коалиция - втори ден в парламента със скандали и кворум на ръба. Днес основните "ябълки на раздора" бяха новият закон за КПКОНПИ и твърдения на "Има такъв народ", че Кирил Петков е опитал да "купи" техен депутат.

С телефонно обаждане премиерът поканил на лична среща депутата от "Има такъв народ" Кирил Симеонов. Мястото - лаборатория в София, а мотивът първоначално бил неясен.

"Имахме кратка среща, на която той не ми е предлагал абсолютно нищо, напълно съм откровен - нито постове, нито пари или всякакви такива работи. Просто си поговорихме и ми каза, че ако мога да си преосмисля позицията, за да не хвърляме страната в хаос", поясни Кирил Симеонов.

За поканата в партията не знаели, научили след срещата.

"Kогато Кирил Петков ми се обади, аз отидох на срещата, за да видя какво става. Нямах време да се чуя със Слави Трифонов, комуникирам със своята група", допълни Симеонов.

"Безобразно е. Говорят за морал и за борба с корупцията. Това ли е моралът? Да погледнем в парламента, в кабинета", коментира Ива Митева от партията на Слави Трифонов.

От ИТН твърдят, покани е имало и към други депутати.

"Кирил Петков е Татяна Дончева в панталон. Тя предлагаше 500К, той предлага светло бъдеще. И в двата варианта за мен е корупция. Петков е говорил с наши депутати. С трима със сигурност е говорил, може би ще звъни и на четвърти. Накрая просто мисля, че ще му мине меракът да им се обажда", заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Ние не офертираме, не купуваме и не раздаваме постове и бюджети за управление. Дали е имало среща - не се казвам Кирил, не съм бил нито от едната, нито от другата страна", подчерта председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

А в спора между бившите партньори се включи и опозицията.

"Ние смятахме, че омразата е към ГЕРБ. А се оказа, че те се мразят помежду си и то изключително много", каза Деница Сачева от ГЕРБ.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК