Жълт код за опасно време в 12 области, не забравяйте чадъра вкъщи

Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса

09.06.2022 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Жълт код за опасно време е обявен в 12 области на страната за днес. Минималните температури в страната са от 12 до 17 градуса. Преди обед ще има разкъсана облачност, по-значителна над западните части от страната, където са възможни и превалявания. 

Следобед над цялата страна облачността ще се увеличава. Ще се развиват мощни купести облаци, повече над Западна България. В цялата страна има условия за краткотрайни дъждове. По-интензивни валежи се очакват в югозападните части от страната. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 23 до 28 градуса, по Черноморието - до 25, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова. 

Над Черноморието облачността ще бъде значителна и с превалявания преди обед. Максималните температури на въздуха ще бъдат 24-25 градуса. Морската вода е с температура от 20 градуса по северното крайбрежие и до 23-24 градуса по южното. 

В петък нова хладна вълна ще премине през страната с валежи и гръмотевични бури. В събота ще вали главно в източната половина от страната. В неделя ще превалява над цялата страна, с по-големи количества на дъждовете над Добруджа и по Черноморското ни крайбрежие.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК