ИТН обясни за напускането на министрите, коалицията без единомислие за бюджета

От БСП не видяха напрежение сред управляващите

08.06.2022 | 14:12 Редактор: Ваня Кузманова

Напускането на тримата министри от "Има такъв народ" на заседанието на правителството се оформи като основна тема в парламента. Макар и четирите управляващи партии да направиха коментар за случилото се, отново не пролича единомислие по темата.

От "Има такъв народ" защитиха действията на министрите си, като наред с това не потвърдиха дали по време на заседанието на правителството е представен нов модел на актуализацията на бюджета. И призоваха за поред път решенията да се взимат първо в коалицията, а след това да се представят пред кабинета.

От "Продължаваме промяната" заявиха, че всички желания на коалиционните партньори са заложени в актуализацията на бюджета, където място са намерили и антикризисните мерки, одобрени от коалицията.

"Демократична България" призова да се работи в спешен порядък, за да може актуализацията да бъде приета, а от БСП не видяха напрежение сред управляващите.

"Много ясно си казахме, че трябва да бъдат спазени всички уговорки и обещания. Търпеливи ще бъдем толкова, че да можем да защитим всичко онова, което е записано в коалиционното споразумение", заяви депутатът от "Има такъв народ" Любомир Каримански.

"В сегашното състояние на бюджета има близо 300 млн. лв., които са предвидени за административни реформи", посочи депутатът от "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

"Надявам се да бъде внесен проектът за актуализацията на бюджета. Да започнем нормално и спокойно, професионално да обсъждаме в парламента. Има изключително важни залози - доходите на хората, икономическото развитие на страната", коментира депутатът от "Демократична България" Христо Иванов.

Подробна позиция на "Продължаваме промяната" относно случилото се в Министерския съвет ще бъде изразена по-късно днес., когато от партията ще дадат брифинг. А тази вечер в 19 ч. управляващата коалиция се събира на пореден коалиционен съвет. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК