Благородна кауза: 13-годишно момиче дари косата си за онкоболни деца

Йоана съветва своите връстници да помагат, за да има повече детски усмивки

05.06.2022 | 13:50 Редактор: Теодора Патронова

Благородна инициатива на 13-годишно момиче от Пазарджик. Малката Йоана дари косата си за изработването на перуки за онкоболни деца. Момичето прави това за втори път.

Макар и само на 13, Йоанна знае, че най-ценното, което можеш да подариш на някого, е любов и съпричастност. Затова и вече веднъж дарява косата си за благородна кауза. Развълнувана и нетърпелива, Йоанна отново влиза във фризьорския салон с мисълта да бъде полезна.

"Реших, че отново ще го направя и ето този ден дойде. Мотивира ме това, че мога да помогна на някой в нужда и мога да съм полезна по някакъв начин", каза момичето.

И макар постъпката ѝ да не е геройство, както самата Йоана споделя, според нейната фризьорка трябва да има повече хора, които да последват примера ѝ.

"Много рядко има някой, който да пусне здрава и хубава коса и да иска да я дари след това. Този жест е много добър и призовавам повече момичета да го направят", обясни Станислава Илиева.

За Йоанна това е просто коса. За някое дете обаче ще бъде безценен подарък.

"Трябва всички да сме по-добри хора. Заедно можем да направим един по-красив свят", поясни момичето.

45 см. от косата на Йоанна вече са изпратени в Асоциацията за превенция на рака "Промени живота си сега". А момичето съветва своите връстници да помагат, за да има повече детски усмивки.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК