Моторист плати за гориво, без да е зареждал на бензиностанция в София

Направена е проверка и е установено, че не става въпрос за измама

03.06.2022 | 18:58 Редактор: Жаклина Иванова

Моторист плати за гориво, без да е зареждал в столична бензиностанция от голяма верига. Мирослав Димов качва клип със случката в интернет и събира хиляди реакции и споделяния.

Преди дни Мирослав решава да зареди гориво от столична бензиностанция, част от една от големите вериги у нас. Още при вдигането на пистолета за зареждане обаче, сумата започва да се трупа.

"След като взех пистолета, колонката започна автоматично да отчита някакви стотинки", сподели той.

Мирослав има канал в YouTube и когато е с мотора си винаги снима. Успява да заснеме ситуацията, след което споделя видеото. Налага му се да заплати 77 стотинки за бензин, който не е излязъл от пистолета.

"Аз извиках служител на бензиностанцията, за да му покажа, че наистина не съм сипал гориво. Казах и на касиерката да спре колонката, а тя каза, че сутринта ще сигнализира. Не съм сипал и една капка гориво", каза още той.

От Държавната агенция за метрологичен и технически надзор виждат видеото на Мирослав и се самосезират. Направена е проверка във въпросната бензиностанция и е установено, че не става въпрос за измама.

"Касае се изцяло за технически проблем в маркуча", посочи Георги Десев от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор

От Агенцията обясняват още, че такъв проблем е възможно да възникне на всяка колонка при зареждане на гориво, но вероятността е минимална. А техническия проблем описват така: "Докато пистолетът е вертикално нагоре, клапанчетата, които са накрая на пистолета, не сработват и е възможно част от горивото да премине в системата за изсмукване на парата".

Ако потребителите срещнат такъв проблем, трябва да информират служител на обекта и да се затвори колонката.

От веригата бензиностанции са предприели съответните мерки по отношение на служителите на обекта, които в този случай не са реагирали в съответствие с вътрешните правила, и поднасят своите извинения.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
1 rate up comment rate down comment 3
Деян
преди 3 месеца
Защо не даваха във новините как псува служителите и показва средни пръсти Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 2
Иван
преди 3 месеца
Това на всяко зареждане го правят. Така смучат пари. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 14
Ванко 1
преди 3 месеца
И после кара в града със 120 км/ч Сигнализирай за неуместен коментар