Рашков: 20% ръст на заплатите в МВР, освобождаваме пенсионерите

Ново гранично полицейско управление ще има в Резово, обяви вътрешният министър

01.06.2022 | 19:15 Редактор: Здравко Черкезов
Рашков: 20% ръст на заплатите в МВР, освобождаваме пенсионерите

"Поне 20% ще е увеличението на заплатите в МВР", каза пред депутатите от ресорната комисия вътрешният министър Бойко Рашков. Освен това е започнало снабдяване на различните служби с компютри. Подменени са на всички разследващи полицаи. Има и пилотен проект за оборудване с лаптопи на районните инспектори. Ще се купуват и нови коли на лизинг.

Ново гранично полицейско управление ще има в Резово, съобщи още министър Рашков. Сега в тази част на границата с Турция има само в Малко Търново и то контролира 140 километра.

"Страната няма проблеми с мигрантите. Има единични случаи. 25% са запълнени домовете на дирекция "Миграция", каза вътрешният министър, предаде "24 часа".

"Условията, в които работят полицаите не са добри, но това завиди от ръководствата на съответните дирекции", посочи Рашков и каза, че пари за ремонти има, но директорите трябва да проявят повече инициативност, а не да чакат министъра да свърши всичко.

От 2009 г. досега щатът на МВР постоянно намалява. Тогава е бил 63742, а днес е 49798, посочи Бойко Рашков на въпрос дали има масови съкращения. 1500 пенсионери, които все още са работили по закона за МВР са освободени, но оптимизацията на състава ще продължи и другите, навършили пределна възраст за служба по Закона за държавния служител и по Кодекса на труда.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
полицай .
преди 1 година
Ако се продължи да се робува ЗМВР Бъчварова щата всяка година двойно ще намалява Със закона Бъчварова щата намаля а в също време се застъпват пенсионери придобили право на пенсия без да се освобождават .За това че взима пенсия и продължава да работи на заплата в МВР не виждам как ще бъде освободен затова че взима пенсия .Само в РДГП в настоящия момент има 74 души които взимат пенсия и работещи по ЗДС в МВР и тези които са придобили право получават пенсия без да ги освобождават Сигнализирай за неуместен коментар