Искрен Митев за Bulgaria ON AIR: Не съжалявам за думите си, заставам зад тях

Лидерът на "Възраждане" и депутатът от "Продължаваме промяната" на крачка от физически сблъсък

01.06.2022 | 17:45 Редактор: Жаклина Иванова

Градусът в пленарната зала рязко се увеличи. Лидерът на "Възраждане" и депутат от "Продължаваме промяната" на крачка от физически сблъсък. Наложи се други депутати да се намесят.

На своя празник - 1 юни, децата дойдоха в парламента да видят как работят депутатите. Докато се запознаваха с процедурите в пленарната зала, станаха свидетели на физически сблъсък между народните представители.

Причина за спречкването стана изказване на депутата от "Продължаваме промяната" Искрен Митев. Той обвини Костадин Костадинов, че е е излъгал своите избиратели и с техните пари си е купил къща недалеч от Варна.

А след като не успя да получи думата в пленарната зала, Костадинов отговори в кулоарите на парламента.

"Каквото повикало, такова се обадило. Видя се кой, какво и кого провокира и кой разпространява клевети", каза той.

Пред Bulgaria ON AIR Искрен Митев обяви, че не съжалява за казаното и застава зад думите и действията си.

"Когато той идваше към мен и ме обиждаше, видях, че му е застанала вратовръзката накриво и исках да я наместя. Не знам защо колегите го разпознаха като желание да се бием. Не мисля, че е имало агресия от моя страна. Това, че Костадин Костадинов се е разпознал в образа на трибуната, който описах, е притеснително", посочи Митев.

Действията в пленарната зала бяха разкритикувани и от председателя Никола Минчев.

"Това е недопустимо. Не може такова нещо да се случва в НС", категоричен бе той.

На председателски съвет на управляващата коалиция ще бъде решено какво наказание да получат участниците в сблъсъка в пленарната зала.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
Сатир
преди 1 година
Тоя от ПП не мислили че хората гледат как му "управя връзката" би трябвало да получи ъперкът. Аз бих го направил с удоволствие. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 5
Алеков
преди 1 година
Г-н Митев,98% от българите,мислят като вас по отношение на сбирщината,случайно попаднала в парламента,подкрепена от най неграмотната част от сънародниците ми! Сигнализирай за неуместен коментар