Превозвачите протестират с искане за оставката на министър Събев

Причината е липсата на диалог за решаване на проблемите в транспортния сектор

01.06.2022 | 13:26 Редактор: Жаклина Иванова

Превозвачите са отново на протест. Представители на транспортни фирми поискаха оставката на министър Николай Събев, заради липсата на диалог за решаване на проблемите в транспортния сектор.

Продължаващото недоволство е и срещу високите цени на горивата и намерението на държавата да увеличи обхвата и стойността на тол таксите. От бранша обявиха, че ако работодателите излязат на национален протест, те ще ги подкрепят.

"Свидетели сме на пълната липса на транспортна политика. Точно поради тази причина сме тук. На границата има сериозен проблем. На "Капитан Андреево" нашите камиони чакат по 5-6 дни, което е тотално безхаберие от страна на управляващите. Това, което премиерът обеща, че ще има диалог, не се случва, освен с Министерството на регионалното развитие. С Министерството на транспортна няма диалог. Ясното доказателство е, че сме трети ден тук и никой не ни обръща внимание", посочи председателят на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Протестиращите настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, така че да не се стига до ново увеличение на цените.

"Цените на почти всичко ще бъдат увеличени. Обикновеният български гражданин ще трябва да плаща много повече в бъдеще", подчерта управителят на транспортна фирма Георги Атанасов.

Протестите на бранша ще продължат до петък (3 юни).

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК