Радев: Младите трябва да растат здрави, ако искаме България да се развива

Държавният глава награди 24 деца от страната, участвали в инициативата "Спортувай с президента"

31.05.2022 | 14:18 Редактор: Жаклина Иванова
Радев: Младите трябва да растат здрави, ако искаме България да се развива

Ако искаме България да се развива като силна и успяваща държава в икономиката, науката, културата, спорта, в свят на остра конкуренция, трябва да създаваме условия да растат здрави, силни, волеви, психически устойчиви и сплотени млади хора. Това заяви президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2, на която бяха наградени 24 деца от цялата страна, участвали в инициативата "Спортувай с президента".

Инициативата бе обявена от Радев през 2019 г. и има за цел да насърчава физическата активност на българските деца.

В приветствието си по време на церемонията президентът изрази увереност, че инициативата ще продължава да се разраства и да обхваща все повече деца в цялата страна.

"Трябва да приобщаваме още от най-ранна детска възраст нашите деца към магията на спорта", подчерта държавният глава.

"Искрено се радвам, че в навечерието на Международния ден на детето имам възможност да отлича най-достойните за високи им постижения", отбеляза той.

По думите му демонстрираните от отличените деца усилия, воля и умения в състезанията, организирани в рамките на инициативата "Спортувай с президента", са гордост и надежда за бъдещето на България.

С плакети "Спортувай с президента" бяха наградени 24 деца, постигнали най-високи резултати от "Президентския тест" - комплекс от осем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост.

Отличията на наградените 12 момичета и 12 момчета в четири възрастови категории са за постигнати високи резултати на "Президентския тест" и демонстрация на отлични физически качества, за спортно дръзновение и воля на шампиони, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

В приветствието си Радев акцентира и върху големия принос, който имат родителите, преподавателите и треньорите на отличените деца и им изказа благодарност за тяхната енергия и всеотдайност.

Снимка: Пресцентър на държавния глава

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК