Радев към абитуриентите: Правете избори, от които да не се срамувате

Държавният глава призова младежите, ако срещнат препятствия по пътя си, да не се отказват, а да ги превърнат в трамплин за успех

30.05.2022 | 21:53 Редактор: Теодора Патронова

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. Празничната вечер е част от благотворителната инициатива на държавния глава "Подкрепи една мечта". В резиденция "Бояна" те посрещнаха близо 100 зрелостници.

Мечтата е в основата на всеки успех и дава увереност да вървим напред. А истинските мечти се познават по това, че искат да сте смели и силни, да знаете повече и да можете повече. Така държавният глава Румен Радев приветства зрелостниците от випуск 2022 в балната им вечер.

В приветствието си държавният глава призова младежите, ако срещнат препятствия по пътя си, да не се отказват, а да ги превърнат в трамплин за успех. "Ако няма за какво да мечтаете и престанете да се борите, би било по-страшно от това да се откажете от мечтите си", заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че на младежите им предстои избор дали да продължат да учат или да започнат работа. "Моят съвет е в живота да правите избори, от които да не се срамувате, да бъдете честни и отговорни хора, да вярвате в талантите си и да се борите за мечтите си", отбеляза президентът.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК