Влакът от Варна за София потегли без украинци, много от бежанците нямат план и посока

Ограждения и полиция и днес на жп гарата в морската ни столица

31.05.2022 | 13:40 Редактор: Жаклина Иванова

Ограждения и полиция и днес на жп гарата във Варна. Влакът за София в 10:30 часа обаче потегли без украински бежанци.

"В момента тече процес на реорганизация да отсеем тези, които имат нужда да отидат в бази, защото много се настаняват сами. Затова решихме да има буферни зони, докато решат къде да отидат. Това облекчава нуждата държавата да им предоставя бази", обясни областният управител на Варна Богомил Коцев.

По обяд всички украинци от един от хотелите по Черноморието си събраха багажа и се сбогуваха с управителя. Преди да се качат в автобуса те не знаеха накъде отиват.

"Нямам информация къде отиваме. Казаха да напуснем хотела, със собствен транспорт сме. В списъка сме за преместване, но не знаем къде ще ходим - където предложат, там ще отидем", сподели Анастасия.

Татяна е от Харков. От месец и половина е в България, живее с двете си деца и възрастната си майка в хотел в Свети Константин и Елена.

"Оставам в хотела. Ще го плащаме. Търся си работа, но първо трябва да намеря детска градина за детето ми. Аз съм строителен инженер и се надявам да започна работа скоро", обясни тя.

Светлана от Николаев си е намерила квартира във Варна и работи по професията си като фризьор.

"Щастлива съм, че работя като фризьор. Помагам в украинския дом като доброволец. Искам да окажа подкрепа на моите сънародници, това е наш проблем. Много мои познати от хотелите не знаят къде ще отидат", разказа тя.

И Татяна, и Светлана гледат на живота с очи пълни с надежда. Но има и тъга по родния дом.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 6
Сатъра
преди 1 година
Е това са пълни НАГЛЕДЦИ не ги е срам. Целия свят в най скоро ще реве от тея НАГЛЕДЦИ И заради тях търпим високите цени на горивата, тока, парното и храните. Да са ни"Честити" тези НАГЛЕДЦИ в Европа и въобще по Света. Сигнализирай за неуместен коментар