Асен Василев предупреди: Следващите години ще живеем в условия на високи цени

Социалните партньори критикуваха мерките на правителството, че не са правилно насочени към нуждаещите се групи

30.05.2022 | 16:27 Редактор: Теодора Патронова
Асен Василев предупреди: Следващите години ще живеем в условия на високи цени

Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени, предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев при обсъждането на антиинфлационните мерки в съвета за тристранно сътрудничество.

"Цените на горивата няма да спаднат драматично. Цените на храните няма да спаднат драматично, докато не се отворят пристанищата по северното Черноморие, за да може да изнася Украйна, да може да изнася Русия зърно и докато не падне цената на газа, за да падне цената на торовете", обясни вицепремиерът.

Социалните партньори критикуваха мерките на правителството, че не са правилно насочени към нуждаещите се групи. Те изказаха критика защо всички хлябове, а не само най-масово употребяваните, ще бъдат с нулева ДДС ставка, пише БНР.

"Да, това може да е нечестно спрямо някои потребители. Аз лично не съм ял хляб от 5 лв. филията, но предполагам, че има и такива хлябове. Не вярвам те да са много голям процент от потреблението", поясни Василев.

Шофьорите ще могат да ползват намаление от 25 стотинки на литър гориво като покажат талона на автомобилите си, уточни министър Василев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
annybody
преди 1 година
КокорчоРадьов, всички знаем, че тъкмо ИНФЛАЦИЯта те хрантути, и сме сигурни, че имаш намерени тъкмо ТИ и бащицата ти Гумньо да я ескалирате. Вземайте си "бащицата" и изчезвайте в Азия, към която ни тикате вече година, нищо чудно БЕЗ вас И ДА СИ СТЪПИМ НА КРАКАТА. Сигнализирай за неуместен коментар