Актьорите не си дават сградата, консенсусът с КЕВР е невъзможен

Директорът Михаил Байков: Нашите намерения са да създадем куклена сцена

30.05.2022 | 12:50 Редактор: Тодор Петров

Директорът на Младежкия театър "Николай Бинев" - Михаил Байков заяви, че няма вероятност с КЕВР да постигнат някакъв консенсус. Той коментира желанието на Комисията за енергийно и водно регулиране да получи безвъзмездно помещение, което е собственост на театъра.

Ръководството и актьорите в театъра излязоха на протест, към който се присъедини и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. Протестните действия бяха подкрепени от театрали от всички държавни театри в София.

"Събрали сме се да покажем, че няма възможност, по която някой да обяви с административни цели и начини, че едно помещение е с отпаднала необходимост, да го преактува и да го вземе, за да го ползва за свои неща", посочи Байков.

Той подчерта, че Младежкият театър е собственик на това помещение и ръководството ясно е заявило за какво иска да го използва - няма никакви намерения да го отдава под наем.

"Нашите намерения са да създадем куклена сцена, което съм заявил още при подаването на своите документи и своята кандидатура за директор на Младежкия театър в Министерството на културата през ноември, защитил съм тази теза през април и сега остава да я реализираме", каза още Байков.

Той ще се срещне по-късно днес с регионалния министър Гроздан Караджов, като се очаква да бъдат уточнени всички детайли, така че сградата да остане изцяло във владение на Младежкия театър.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК