Колебливи понеделник и вторник, трайно затопляне от сряда

Максималните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса

30.05.2022 | 07:20 Редактор: Ваня Кузманова

Минималните температури в страната днес ще бъдат от 12 до 17 градуса, а по Черноморието до 17 градуса. В утрешния ден ще има значителна облачност над северната половина от страната.

Превалявания ще има следобед над западната половина от страната, а през нощта срещу вторник ще вали в Централна Дунавска равнина и района на Плевен. 

Вятърът ще бъде слаб от северозапад. По високите части на планините ще духат ветрове от северозапад, със скорост до 40 километра в час. Максималните температури в населените места ще бъдат от 26 до 31 градуса, в източните райони до 24, а по Черноморското крайбрежие до 28-29 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова

Над планините ще има разкъсана облачност, ще превали и прегърми, с по-съществени валежи следобед над Пирин и Стара планина. Вятърът по високите част ще бъде над 2200 метра, от северозапад със скорост до 40 километра в час. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около 7-8 градуса, а на 1500 метра до 16-17 градуса. 

Във вторник ще се задържи хладно с температури в населените места около 20 градуса и разкъсани облаци. Възможни са превалявания в планините. От сряда до края на седмицата ще има повече слънчеви часове и повишение на температурите. Традиционно най-топло ще бъде в южните райони, до 34-35 градуса. 

Гледайте цялата прогноза във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК