fallback

Борисов заля управляващите с критики: Искам да съм благ, но всичко се руши

Ако правителството продължава така да харчи, ще започне и наказателна процедура срещу страната, прогнозира лидерът на ГЕРБ

28.05.2022 | 17:04 Автор: Елеонора Танева

Бойко Борисов с критики към управляващите.

"Искам да съм благ. Но вижте - по магистралите няма мантинели, година и нещо - една лъжица асфалт не е сложена. Но уважаемите медии не ходят да снимат. А ни казват, че се заяждаме. Но до този момент 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам. Но това беше страхотен пиар преди няколко месеца", заяви лидерът на ГЕРБ. Борисов заяви, че държавните разходи излизали извън контрол и това го казвала еврокомисията.

"Енергийната криза, някои от мерките, които правителството финансира, не се знае за кого са. Искаш да дадеш 25 стотинки за литър бензин - мярка, която никой не знае как ще стане и чии джобове ще напълни. Но грижливо водещите на съботно-неделните предавания наричат мерките на правителството. Един въпрос няма как ще стане това. И като днес знаят, че ще им връщат стотинките, горивото отиде на 3.50 лева. Каква мярка е това. Тези, които работят ще изкарат кризата. Къде е логиката да даваме помощ на хората с парно, а тези от крайните квартали дето нямат, няма да даваме", попита Борисов, цитиран от dnes.bg.

Той изтъкна, че за разлика от другите кризи, България има предимство в тази - защото енергоизточниците са български. Но българският данъкоплатец ще "поеме комисионните на тези, които ще докарат газ".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback