Спор заради парите на градския транспорт: Борис Бонев и Карлос Контрера с взаимни обвинения

Проблемът с недостига на финансиране на градския транспорт остава неразрешен

26.05.2022 | 19:45 Редактор: Ваня Кузманова

Скандал в Столичния общински съвет заради парите за градския транспорт в София. Съветниците Борис Бонев и Карлос Контрера си отправиха взаимни обвинения заради лошото състояние на обществения транспорт.

Седмица след протеста на работниците на градския транспорт в София дойдоха и първите обвинения в корупция и задкулисие. 

Първо от общинския съветник Борис Бонев, който обвини председателя на транспортната комисия, че лично е организирал демонстрацията. По думите му е нелепо искането на 140 млн. лв. от държавата, като ръководителите на 20-те дружества взимат около 5 хил. лв. заплата. 

Контраатака дойде от председателят на транспортната комисия Карлос Контрера.

"Заплатите на директорите и на съветите на директорите са на минимума по наредба. По-интересното е, че колегата коментира казуса със заплатите, но самият той също е получавал възнаграждения назад във времето от същите дружества, които сега обвинява, че са разсипници и прахосници", посочи Карлос Контрера.  

"Говорим за 50 хил. лв. За 5 години подчертавам, че нито стотинка не е получавана от мен или екипа ми, откакто съм общински съветник или участник в изборите. Тук не е проблемът размера на заплата на директорите, а броят им, говорим за 20 директори", заяви Борис Бонев.  

Причината за обвиненията на Контрера са табелите на метростанциите, които през 2016 и 2020 година са поставени именно от гражданската организация "Спаси София", на която Бонев е председател. 

"Просто се търси опит с внушения, аргументите, които изказах за това, че протестът на градския транспорт в София е политически мотивиран, някак си да отече. Видите ли Борис Бонев и "Спаси София" били получили пари от общинските дружества. Да, но ние сме получили пари срещу много добре свършена работа", каза Борис Бонев.  

Проблемът с недостига на финансиране на градския транспорт остава неразрешен. Според председателя на транспортната комисия има вероятност заплатите на служителите за месец юни отново да бъдат забавени.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК