Христо Стоичков рекламира българското море във видео пред румънците

Известният футболист влиза в ролята на посланик на рекламна кампания, която представя България това лято

25.05.2022 | 19:29 Редактор: Жаклина Иванова

Футболната легенда Христо Стоичков рекламира България като туристическа дестинация. Известният футболист влиза в ролята на посланик на рекламната кампания, която представя България това лято. Обръщението му е за румънско предаване в една от най-големите телевизии в северната ни съседка.

Преди дни стартира и излъчването и на рекламен клип на Министерството на туризма, който представя страната ни в 30 секунди, като фокусът е върху Черноморието.

В 3-минутен клип Стоичков акцентира върху туризма в България, като световноизвестна личност той носи добавена стойност към рекламните клипове, с които България популяризира летния туризъм.

"Скъпи приятели от Румъния, познавате ме - Христо Стоичков съм. Искам да ви приветствам с откриването на нашия летен сезон. Вие знаете нашето Черноморие какво е, колко сме гостоприемни, както и, че винаги румънските приятели са добре дошли", каза Стоичков.

Оригиналният клип показва в продължение на минута някои от най-красивите кътчета в страната, но вариантът, който се разпространява сега, е сведен до 30 секунди, като в него са оставени само кадрите, които са посветени на морския туризъм.

Рекламната кампания за туристическата дестинация България за това лято вече се представя в 25 държави, а целта е привличането на туристи за сезона.

Според експертите рекламните клипове се отразяват позитивно на туристическите сезони, но за хората, които познават страната ни. Заради войната, рекламата е изтеглена от редовните туристи по Черноморието ни от Русия и Украйна.

"Тези, които са се записали сега, ще получат една по-голяма сигурност затова, че дестинацията, която са избрали, е тази, която в момента виждат по телевизора. Това записване от 2021 г, което беше вследствие на Кивод-19, дава гаранция, че те ще бъдат на цените, на които са се записали", отбеляза председателят на Института по анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Министерството ще продължи да си сътрудничи с българи, които прославят страната ни по света, за да допринесат за положителни нагласи за туризма в България.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК