Шофьор без книжка предизвика тежка катастрофа в София и избяга от мястото на инцидента

По чудо няма жертви и ранени

22.05.2022 | 13:35 Редактор: Ваня Кузманова

Шофьор без книжка катастрофира на метри от оживена автoбусна спирка в София и избяга от мястото на инцидента. 

Около 22:30 часа в събота вечер в столичния квартал "Овча купел" шофьор без книжка не спира на вдигната полицейска палка. 

Полицията започва преследване по бул. "Никола Мушанов". Минути по-късно шофьорът удря автомобил, помита втори и катастрофира на метри от автoбусна спирка на бул. "Възкресение". Бяга от мястото на инцидента. 

По чудо жертви и ранени – няма.  

"При такава катастрофа се учудих, че няма пострадали. Много хора се събират, особено вечер на спирката, много, защото много превозни средства спират там и добре, че не е станало в такъв час, защото то е било голям удар, не е било малко. Тенекията ще се оправи, но животът е друго", заяви жена от близкия магазин.  

А докато нашият екип беше на място само на метри от автобусната спирка се случи друг лек пътен инцидент. Живеещите в квартала разказват, че подобни инциденти са ежедневие. 

"Не си в безопасност и на спирката. Може да те ударят и на самата спирка. Разчитат на съвестта на шофьорите, а те нямат тази съвест. Нали ви казвам дрогират се и шофират", каза жител на квартала.  

Ваня Тодорова пътува редовно с градския транспорт като се качва от същата спирка, но с притеснение. 

"Тук в момента е така е. Трябва полицаи", заяви Ваня Тодорова. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов. 

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК