Под мотото "Кот доди, гад доди" започна Карнавалът на смеха в Габрово

Присъства героят Володя Путин с една специална картина, сподели сценаристът Иван Минчев

21.05.2022 | 14:40 Редактор: Здравко Черкезов

Започва традиционният Карнавал на смеха в Габрово. И тази година габровци превръщат хумора и самоиронията в изкуство. В карнавалното шествие довечера ще се включат десетки участници, а много гости вече изпълниха града. 

Ако има град, който да покаже, че с чувство за хумор и самоирония се оцелява дори по време на пандемия, това със сигурност е Габрово.

"След две години време на пандемия се връща истинското карнавално шествие, ще има много смях, много картини, политическа сатира, никого не пощадяваме и отразяваме най-важните световни политически събития! Генерирахме мотото "Кот доди, гад доди", мога да оставя нещата без коментар", сподели кметът на Габрово Таня Христова.

Тази година в карнавала се включват на 600 участници

"Разбира се, новото правителство и опозицията е представена с няколко картини, не сме пропуснали никой! Присъства героят Володя Путин с една специална картина. Ще има една картина на България с много сериозни битки - битката при Ахелой и Клокотница, които са наша гордост, но преживяхме и една много мазна картина - всичко в олио", посочи сценаристът Иван Минчев.

Прословутата габровска самоирония личи и откритото световно бианале в дома на хумора и сатирата на тема "Икономия на средствата".

"Темите са доста актуални- екология, промените в климата и икономика. Задаваме си въпроса колко ни е достатъчно- затова икономия на средствата", каза директорът на музея "Дом на хумора и сатирата" Маргарита Доровска.

Празникът тази година освен карнавално шествие, включва концерт и светлинно шоу в небето над града. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
Цветанов
преди 1 година
Страшна самоирония Герберска кметица се бъзика с управляващите,такива сме ги виждали много,дано близките десетилетия народът прозре истината ГЕРБ=ДПС=БСП.Всички са в кюпа!!! Сигнализирай за неуместен коментар